Hallo, ik ben Raymond en fotobewerking is een passie van mij: Al sinds 2010 ben ik bezig met het inkleuren van zwart-wit foto's. Na verloop van tijd en heel veel uitproberen heb ik het vertrouwen gekregen om mijn passie met anderen te delen.
De passie begon enige jaren geleden toen ik een schoenendoos met oude foto's van mijn opa en oma onder ogen kreeg. Daar zaten overbelichte, gekreukte en gescheurde exemplaren tussen. Om de foto's voor mijn hele familie beschikbaar te maken heb ik de hele collectie gedigitaliseerd en ben ik begonnen met het herstellen van de beschadigingen. De volgende stap was het inkleuren van deze foto's. 
Voorbeelden van foto's uit mijn grootouders' schoenendoos:
De eerste resultaten waren met het oog van nu niet goed, maar het heeft me wel gemotiveerd verder te blijven experimenteren. Nu, vele jaren later, denk ik mijn doel bereikt te hebben om de kijker er niet direct bewust van te laten zijn dat een foto ingekleurd is.
Een enkele foto kost meestal ergens tussen de 2 à 3 uur werk. Deze tijd besteed ik aan het inkleuren met natuurgetrouwe tinten en daar waar nodig ook aan onderzoek naar de originele kleuren om de foto een 'echt' gevoel te laten behouden.
Foto's leggen een moment in tijd vast. Zij geven een blik in het verleden. En ik ben er van overtuigd dat een mooie kleurenfoto de originele zwart-wit of sepia foto nieuw leven inblaast.
Back to Top